KTHEHU NË FAQEN E AKTUALITETIT

ÇFARË ËSHTË?

 • Një fibër minerale që gjendet në disa shkëmbinj
   
 • Amianti përdoret në shumë prodhime prodhime industriale dhe teknike
   
 • Veçoritë
  • Rezistencë ndaj nxehtësisë
  • Izolim të mirë elektrik dhe termik
  • Rezistencë të mirë mekanike (përforcon materialet)
    
 • Që nga viti 1990 ndalohet në Zvicër
   
 • Është i pranishëm në më shumë se 80% të ndërtimeve në Gjenevë
   
Elementet me ngjyrë tregojnë fibrat e amiantit në një fije floku
 
Fibrat e amiantit në rrjetën prej teli, të një thesi fshese klasike me vakum. Madhësia e vogël e grimcave të amiantit, i lejon ato të kalojnë përmes fibrave të thesit.