KTHEHU NË FAQEN E AKTUALITETIT

SI TA ZBULOJ PLUMBIN?

Përpara nisjes së punimeve, një ekspert:

  • veçon bojën, llakun apo vernikun që mund të përmbajë plumb
     
  • analizon materialet me zbulues me rreze X, me burim radioaktiv,
     
  • ose merr një grimcë boje dhe e dërgon në laborator për analiza.
     

Për punime të vogla, mund të konsiderohet, për masa paraprake dhe lehtësi, se boja është me përbërje plumbi. Në këtë rast duhet marrë masat paraprake përpara nisjes së punës.