KTHEHU NË FAQEN E AKTUALITETIT

ÇFARË ËSHTË?

 • Një metal i ngurtë i përdorur si pigment në bojëra, llak dhe bojërat kundër gërryerjes, por edhe në kanalet e ujërave të zeza, si dhe në formën e tjegullave për të mbuluar çatitë.
   
 • Veçoritë:
  • Kundër gërryerjes
  • Përmirëson veçoritë e tharjes dhe rezistencës së bojës
    
 • Plumbi është i ndaluar në Zvicër, që pas vitit 2005.
   
 • Plumbi është i pranishëm në pothuajse gjysmën e ndërtesave të Gjenevës, të përfunduara përpara vitit 2005.