KTHEHU NË FAQEN E AKTUALITETIT

RREZIQET

      

  • Në rast përdorimi të pakujdesshëm të materialeve me amiant, çlirohen fibra të padukshme për syrin, por të rrezikshme për shëndetin e punonjësve dhe personave të tjerë të pranishëm në ndërtesë. Fibrat e padukshme depozitohen në mushkëri në mënyrë të përhershme.
 
  • Nëse i merrni nëpërmjet frymëmarrjes, edhe sasitë e vogla, mund të shkaktojnë sëmundje të rënda të cilat shfaqen pas një periudhe të gjatë kohore (brenda 10-40 vitesh).
   
     
   

  *Shifrat nga SUVA